Wedstrijdverslag

Van Bronckhorst verlengt zegereeks met Rangers en houdt Celtic op afstand

Van Bronckhorst verlengt zegereeks met Rangers en houdt Celtic op afstand

26-12-2021 19:21

De start van Giovanni van Bronckhorst bij Rangers FC is uitstekend te noemen. De kampioen van Schotland won ook op Tweede Kerstdag: St. Mirren werd met 2-0 verslagen.

Van Bronckhorst verloor nog geen enkele keer in de Premiership na de komst van Van Bronckhorst, die het stokje overnam van de naar Aston Villa vertrokken Steven Gerrard. St. Mirren kwam er nauwelijks aan te pas op Ibrox. Na een halfuur spelen stond de eindstand al op het scorebord door treffers van Scott Wright en Alfredo Morelos.

Rangers nam daarna gas terug, maar de ploeg kwam geen enkel moment in de problemen. St. Mirren wist slechts één keer richting het doel van Rangers te schieten. Hierdoor bleef het bij 2-0.

Rangers staat bovenaan in Schotland en houdt Celtic op afstand. Het verschil tussen de twee clubs uit Glasgow bedraagt zes punten in het voordeel van Rangers. Op 18 januari, na een korte winterstop, gaat de competitie in Schotland weer verder. Dan speelt Van Bronckhorst met Rangers tegen Aberdeen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!