Reactie

Vertessen imponeert bij debuut: 'Geeft een fantastisch gevoel om zo te beginnen'

Vertessen imponeert bij debuut: 'Geeft een fantastisch gevoel om zo te beginnen'

06-02-2023 10:54
1

Yorbe Vertessen heeft zich bij zijn debuut voor Royale Union Saint-Gilloise direct laten gelden met twee assists. De van PSV overgekomen aanvaller was dolgelukkig na zijn eerste minuten in het shirt van zijn nieuwe tijdelijke werkgever.

In navolging van Noni Madueke en Cody Gakpo vertrok Vertessen ook bij PSV, hetzij op huurbasis. Tegen Zulte Waregem (4-0) mocht de buitenspeler direct in de basis beginnen en liet hij een goede indruk achter. "Het gaf me een fantastisch gevoel om hier in deze atmosfeer aan mijn verhaal bij de club te beginnen", wordt Vertessen geciteerd door Sporza.

Opmerkelijk genoeg overschrijden zijn statistieken in dienst van Union nu al zijn bijdrages die hij leverde bij PSV dit seizoen: in acht invalbeurten verdeeld over 150 minuten gaf hij geen assists en maakte hij geen goals bij de Eindhovenaren. Met zijn tomeloze indruk, maakte hij direct indruk op de Brusselse supporters. "Dat is iets wat je van mij wel vaker mag verwachten. Strijdlust zit nu eenmaal in mijn spel verweven."

De hoofdrolspeler kreeg bijval van zijn trainer, Karel Geraerts. Volgens hem deed zijn pupil 'perfect' wat van hem gevraagd werd. "Yorbe heeft zestig minuten lang zijn werk verricht op het veld. We kunnen dus zeker spreken van een meer dan geslaagd debuut."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!