Nieuws

Simons maakt indruk met optreden tegen Feyenoord: 'Nu al de leider van dit PSV'

Simons maakt indruk met optreden tegen Feyenoord: 'Nu al de leider van dit PSV'

6 februari - 09:41

Xavi Simons wordt na zijn optreden tegen Feyenoord bedolven onder de complimenten. De negentienjarige middenvelder wordt gezien als ‘de leider’ van dit PSV.

Simons viel op in De Kuip. De middenvelder die een vrije rol in de aanval van PSV had, dribbelde de verdediging van Feyenoord een aantal keer zoek. De assist bij de goal van Anwar El Ghazi kwam van zijn voet en ook bij het doelpunt van Thorgan Hazard speelde hij met zijn rust een belangrijke rol.

"Ondanks zijn leeftijd is hij nu al de leider van dit PSV", begint Mario Been bij ESPN. "Hij is negentien jaar en alles komt bij hem vandaan. Hij is de persoon die dit elftal echt moet dragen", concludeert de analist, die bijval krijgt van Kenneth Perez. "Je ziet weinig negentienjarigen die nu al zo sterk zijn in hun core. Dat terwijl hij ook heel klein is."

De komeetachtige ontwikkeling van Simons bij PSV werd voorafgaand aan het seizoen niet verwacht. "Dat hadden ze bij PSV niet gedacht, want hij zou heel langzaam gebracht worden", besluit Marciano Vink.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie