Nieuws

Van Hooijdonk ziet 'blunder' in topper tussen Feyenoord en PSV: 'Als je deze mist'

Van Hooijdonk ziet 'blunder' in topper tussen Feyenoord en PSV: 'Als je deze mist'

06-02-2023 07:34

Quinten Timber zal de topper tussen Feyenoord en PSV (2-2) snel willen vergeten. De middenvelder kreeg begin tweede helft een uitgelezen mogelijkheid om de Rotterdammers op gelijke hoogte te zetten, maar zijn schot belandde in de handen van Walter Benítez. 'Een blunder', vindt Pierre van Hooijdonk.

"Je moet nog maar eens goed nadenken over Timber", begon Van Hooijdonk richting tafelgenoot Rafael van der Vaart. Daarmee doelt hij op de uitspraken die de analist vorig weekend deed, die stelde dat Timber van 'wereldklasse' is. "Ik zie het nog niet. Het eerste wat hij bij elke aanname doet is zijn lichaam erin gooien, want hij wil zijn tegenstander voelen. Dat doet hij omdat hij tijd wil kopen. Hij ziet de oplossing niet direct."

Vervolgens raken Van der Vaart en Van Hooijdonk in discussie over de gemiste kans van Timber. "Als jij als middenvelder deze bal zo inschiet... Op de training krijg je toch ook weleens te maken met afwerken? Binnenkant voet, hoog in de hoek. Als je deze mist, dan is dat toch een blunder? Of niet?" aldus Van Hooijdonk, die Van der Vaart ziet counteren. "Ik vind het ook een blunder, maar dan van Gimenez. Hij kopt recht op Benítez, je moet toch gewoon een hoek uitzoeken?"

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!