Nieuws

Van der Vaart: 'Als ik Koeman was geweest, zou ik het elftal om hem heen bouwen'

Van der Vaart: 'Als ik Koeman was geweest, zou ik het elftal om hem heen bouwen'

06-02-2023 06:44

Xavi Simons moet het nieuwe oogappeltje van Ronald Koeman worden, stelt Rafael van der Vaart. Als de voormalig linkspoot het voor het zeggen zou hebben bij het Nederlands elftal, dan zou hij het hele elftal om de PSV’er heen bouwen.

Simons maakte zondag indruk met zijn spel tegen Feyenoord (2-2). De negentienjarige middenvelder trok namens de Eindhovenaren het spel naar zich toe en was bij tijd ongrijpbaar voor de Rotterdammers.

"Als hij de bal had, was er rust bij PSV. Echt een waanzinnige speler", begint Van der Vaart bij Studio Voetbal. Afgelopen november mocht Simons al eens ruiken aan het Nederlands elftal, iets wat nu de volgende stap lijkt te gaan worden. "Hij hoort nu toch gewoon in de basis bij Oranje, daar is toch geen discussie meer over?", oppert Arno Vermeulen aan zijn tafel.

"Als ik Ronald Koeman was geweest, zou ik het elftal om hem heen bouwen", haakt Van der Vaart weer in. "Niet alleen vanwege deze wedstrijd, maar alleen op basis van zijn talent. Als hij in Qatar al drie jaar verder was geweest, dan hadden we kans gehad om wereldkampioen te worden. Daar ben ik van overtuigd. Echt waar. Een speler als Arjen Robben, Robin van Persie wordt eens in de zoveel tijd geboren. Dat moeten we koesteren. Simons had nog nooit in Nederland gespeeld, maar fantastisch!", besluit hij.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!