Nieuws

Simons oogst louter lof: 'Enige potentiële wereldtopper in de Eredivisie'

Simons oogst louter lof: 'Enige potentiële wereldtopper in de Eredivisie'

05-02-2023 23:23

Volgens de analisten bij NOS Studio Voetbal stond er tijdens de topper tussen Feyenoord en PSV maar één echte wereldtopper op het veld. Xavi Simons luidt de naam. Ibrahim Afellay en Rafael van der Vaart zijn zeer onder de indruk van de prestaties van de 19-jarige creatieveling.

"Er ligt zoveel op zijn schouders", aldus Afellay, die zelf ook ooit als jonge speler zich bij PSV in de kijker speelde. "Al het gevaar begon bij hem, dat is ook niet normaal natuurlijk. Ook verdedigend was hij goed. Hij voorkomt gewoon doelpunten, die jongen is echt een krijger. Het is echt een lust voor het oog. Het is zo bijzonder om dat te zien, niet normaal."

Van der Vaart doet daar nog een schepje bij op. "Simons is in potentie de enige wereldtopper in de Eredivisie. Hij was de enige waarbij ik zag dat er complete rust was als hij de bal had. Bij de rest kwam er gelijk paniek bij kijken. Echt een waanzinnige speler."

Arno Vermeulen stelt vervolgens dat PSV enorm haar best moet doen als ze het supertalent op lange termijn willen behouden. "Hij heeft voor zijn toekomst de touwtjes in handen. Hij kan terug naar Paris Saint-Germain voor een bepaald bedrag, maar hij kan er ook voor kiezen om bij PSV te blijven. Ze willen hem een nieuw contract aanbieden zodat die clausule eruit kan. Als hij in Eindhoven wil blijven, dan zullen ze hem wel echt toekomstige miljoenen moeten gaan bieden."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!