Wedstrijdverslag

Barcelona profiteert optimaal van misstap Real en staat acht punten los aan kop

Barcelona profiteert optimaal van misstap Real en staat acht punten los aan kop

05-02-2023 23:00

FC Barcelona heeft uitstekende zaken gedaan in de strijd om de Spaanse landstitel. In eigen huis kwamen de Catalanen pas in de tweede helft op stoom tegen Sevilla: 3-0. Het gat met nummer twee Real Madrid, dat verloor van Mallorca, bedraagt nu maar liefst acht punten.

Al na acht minuten werd Xavi gedwongen te wisselen. Sergio Busquets verliet het veld met een kwetsuur aan zijn enkel. Franck Kessié was zijn vervanger. Frenkie de Jong schoof daardoor naar achteren. Barcelona had het in de eerste helft zeker niet makkelijk met Sevilla, dat de nul lang koesterde. De voorsprong werd hen desondanks bijna in de schoot geworpen. Nemanja Gudelj probeerde een bal weg te koppen, maar gelukkig voor Sevilla liep het met een sisser af.

Barcelona stelde in de eerste helft teleur, maar liet in het tweede bedrijf bij vlagen zien wat het in huis had. Na een mooie pass van Kessié opende Jordi Alba in de 58ste minuut de score. Even daarna viel Lucas Ocampos in bij de bezoekers, die na een mislukte huurperiode bij Ajax voor de gelijkmaker of meer moest gaan zorgen.

Zover kwam het niet. Gavi tikte bij de tweede paal de 2-0 binnen na een voorzet van Raphinha. De Braziliaan tekende zelf voor de 3-0. Uit een lage voorzet van Alba liet hij het publiek in Camp Nou voor de derde keer juichen.

Zodoende staat Barcelona momenteel acht punten los als koploper in La Liga. Het eerste kampioenschap sinds 2019 ligt in het verschiet voor de Catalanen. Sevilla moet zich op de zestiende plaats nog steeds zorgen maken om eventuele degradatie.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!