Nieuws

Ajax-flop Ocampos presteert na terugkeer bij Sevilla: 'Misschien vertrouwensbreuk'

Ajax-flop Ocampos presteert na terugkeer bij Sevilla: 'Misschien vertrouwensbreuk'

05-02-2023 21:42

Lucas Ocampos kwam bij Ajax niet uit de verf, maar is na zijn terugkeer bij Sevilla weer helemaal de oude. Dat stelt Youri Mulder voorafgaand aan de wedstrijd in de Priméra Division tegen FC Barcelona. In slechts een aantal weken maakte de buitenspeler al meer minuten voor Sevilla dan hij in een halfjaar deed in Amsterdam.

"Je ziet echt dat hij wel wat kan. Hij is natuurlijk altijd een beetje een gelukszoeker geweest aan de linkerkant bij Sevilla. Wat Ajax daar in zag was misschien iets wat ze zelf nog niet in de selectie hadden", aldus Mulder. "Hij kan een doelpunt maken en is ook vaak goed met de kop. Toch zeiden heel veel mensen van tevoren al dat hij geen speler voor Ajax was."

Ocampos maakte slechts 141 minuten in het shirt van Ajax. Na zijn winterse terugkeer maakte hij er voor Sevilla al 168. "In de laatste wedstrijd tegen Elche zag je al dat hij heel veel goede dingen deed, waardoor Sevilla ook beter ging voetballen. Hij was ook echt wezenlijk onderdeel van die overwinning."

Volgens Mulder kan de bijzondere transfersituatie van Ocampos bij Ajax er wel eens voor hebben gezorgd dat hij daar niet presteerde zoals hij had gewild. "Voor hem was dat natuurlijk ook raar. Want eerst zou hij gekocht worden en toen werd hij ineens gehuurd. Dat is misschien ook een beetje een breuk van vertrouwen. Hij werd ook nauwelijks gebruikt en dit is een speler die wel minuten moet blijven maken."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!