Nieuws

Moyes over superster Rice: 'Hij wordt de duurste Britse voetballer aller tijden'

Moyes over superster Rice: 'Hij wordt de duurste Britse voetballer aller tijden'

05-02-2023 21:22

Het zou zomaar eens kunnen dat Declan Rice komende zomer voor een Brits recordbedrag vertrekt bij West Ham United. Dat wordt maar weer eens onderstreept door David Moyes, de manager van The Hammers.

Na het 1-1 gelijkspel tegen Newcastle United ging Moyes kort in op de mogelijke onvermijdelijkheid van een transfer van zijn controleur. "Ik hoop het niet. Ik hoop dat hij zijn contract uitdient." Rice heeft nog een verbintenis tot medio 2024 in Londen, dat met een jaar kan worden verlengd. "Declan wordt ongetwijfeld een topspeler", vervolgt hij. "Hij wordt de duurste Britse voetballer aller tijden wanneer hij bij ons vertrekt." Het huidige record staat op naam van Jack Grealish. Die maakte voor zo'n 117 miljoen euro de overstap van Aston Villa naar Manchester City.

Rice is 39-voudig Engels international en draagt ook daar zijn belangrijke steentje bij. Volgens The Times zou hij graag voor Arsenal willen spelen. In het huidige seizoen maakte Rice één doelpunt en gaf hij drie assists in 27 wedstrijden.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!