Reactie

Jahanbakhsh cruciaal: 'Voor ik schoot, had ik al het gevoel dat hij erin ging'

Jahanbakhsh cruciaal: 'Voor ik schoot, had ik al het gevoel dat hij erin ging'

05-02-2023 20:24 Laatste update: 20:33
2

Alireza Jahanbakhsh was zondagmiddag goud waard voor Feyenoord in de topper tegen PSV. De Iraanse buitenspeler viel in de zestigste minuut in bij een 0-2 achterstand tegen PSV en wist met twee treffers een gelijkspel uit het vuur te slepen. Na afloop reageert hij voor de camera's van ESPN.

De tienduizenden aanwezige Feyenoord-supporters scandeerden daarom zijn naam. "Dat is natuurlijk mooi om te horen. Ik probeer altijd belangrijk te zijn met doelpunten en assists. Na de 0-2 achterstand dacht ik alleen maar aan aanvallen en kansen creëren. Na de eerste goal hadden we het idee dat we weer terug konden komen. Ik heb net gehoord dat we 35 keer hebben geschoten, dus het eigenlijk jammer dat we maar twee keer hebben gescoord", aldus Jahanbakhsh.

Ondanks dat Hans Kraay jr. hem ervan bewust probeert te maken dat het punt vooral aan hem te danken was, wilde de Iraniër niet teveel eer opstrijken. Hij kijkt terug op zijn doelpunten. "Die kopbal kwam na een prima actie van Oussama (Idrissi, red.). Als je als buitenspeler van ver naar binnenkomt, dan heb je de kans om hem beter en harder binnen te koppen."

Jahanbakhsh stelt dat hij ook bij zijn tweede treffer een voorzet van Idrissi had verwacht. "Maar ik ontving de bal, keek twee keer en zag dat ik genoeg ruimte had om te schieten. Het stuitje maakte het moeilijk voor de keeper. Gelukkig ging hij erin. Voor ik schoot, had ik al het gevoel dat hij erin ging."

Hij had het niet altijd makkelijk bij Feyenoord, maar lijkt ondertussen zijn draai te hebben gevonden. Over een vertrek heeft hij daarom ook nooit nagedacht. "Dat niet. Ik heb vorig jaar en ook dit seizoen volgens mij goede wedstrijden gespeeld. Maar natuurlijk, als je in grote wedstrijden als deze zo belangrijk kunt zijn, dan krijg je extra vertrouwen om beter en beter te worden. Daarom ben ik hier."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!