Wedstrijdverslag

Bayern herovert koppositie met zege op Wolfsburg, Blind maakt Bundesliga-debuut

Bayern herovert koppositie met zege op Wolfsburg, Blind maakt Bundesliga-debuut

05-02-2023 19:38 Laatste update: 23:51

Bayern München heeft zondagavond haar eerste competitiezege van 2023 geboekt. In een doelpuntrijk duel werd met 2-4 gewonnen van VfL Wolfsburg, waardoor Der Rekordmeister de koppositie in Duitsland weer overneemt. Daley Blind maakte zijn Bundesliga-debuut.

Met Matthijs de Ligt en Micky van de Ven in de basis verschenen er sowieso al twee Nederlanders op het veld in de VW-Arena. Noussair Mazraoui en Ryan Gravenberch waren niet inzetbaar bij Bayern, dat in het nieuwe jaar drie keer op rij gelijkspeelde.

Op bezoek bij Wolfsburg werd orde op zaken gesteld. Binnen twintig minuten leidde het elftal van trainer Julian Nagelsmann al met drie doelpunten verschil. Kingsley Coman was tweemaal trefzeker en ook Thomas Müller pikte zijn goaltje mee. Vlak voor rust maakte Jakub Kaminski de 1-3.

In de 54ste minuut ontving Joshua Kimmich zijn tweede gele kaart, waardoor de spanning in de wedstrijd weer terugkeerde. Jamal Musiala schoot een kwartier voor tijd echter de 1-4 tegen de touwen, waardoor de drie punten in de tas zaten voor Bayern. Mattias Svanberg bepaalde de eindstand op 2-4. Blind kwam een kwartier voor tijd binnen de lijnen voor Manchester City-huurling João Cancelo.

Zodoende staat Bayern München 'gewoon' weer bovenaan in de Bundesliga, al bedraagt het gat met nummer twee Union Berlin slechts een punt. Wolfsburg staat op plek zeven net onder de Europese plekken.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!