Nieuws

Jan van Halst neemt het op voor gepasseerde Bergwijn: Hij is technisch beter

Jan van Halst neemt het op voor gepasseerde Bergwijn: "Hij is technisch beter"

26-12-2021 16:57

Jan van Halst kan er met zijn hoofd niet bij dat Steven Bergwijn niet mag starten voor Tottenham Hotspur in de wedstrijd tegen Crystal Palace op Boxing Day. Bergwijn blonk doordeweeks uit in een bekerwedstrijd tegen West Ham United, maar start zondagmiddag wel op de bank.

Tottenham won met 2-1 van West Ham, mede door een doelpunt van Bergwijn. Van Halst had op Ziggo Sport kritiek op Spurs-manager Antonio Conte. "Als je als voetballer zo'n wedstrijd als deze week achter de rug hebt, dan heb je zelfvertrouwen. Dan moet je hem áltijd opstellen. Dat zijn wetten, dat dwing je af. Hoe denk je dat hij nu op de bank zit?", zei van Halst.

"Van de week was hij goed, man", vervolgt de 52-jarige analist. "Vooral die actie bij die assist, er zijn weinig spelers die dat kunnen. Hij had iets recalcitrant die wedstrijd. Kom maar hier met die bal, ik doe mee, dan ga ik het laten zien ook. Dat was leuk, die bluf. Hij doet zijn werk keurig, maar hij is vaak nog een beetje nederig."

"Ik dacht: verdomme, laat hem nou staan. Maar toen dacht ik nog dat de trainer genoeg had gezien en dat hij dit weekeinde wel zou spelen." Zondagmiddag krijgt Lucas Moura 'gewoon' weer de voorkeur boven Bergwijn. Van Halst snapt dit niet en vindt de Nederlander een betere speler. "Ik vind Bergwijn technisch beter en hij heeft ook een persoonlijke actie in de kleine ruimte."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!