Nieuws

Makaay 'voorstander' van Gimenez in Feyenoord-punt: 'Vervelend om tegen te spelen'

Makaay 'voorstander' van Gimenez in Feyenoord-punt: 'Vervelend om tegen te spelen'

05-02-2023 12:39

Santiago Gimenez lijkt zijn plek in de basis te hebben veroverd bij Feyenoord. Dat gaat ten koste van Danilo en die keuze van Arne Slot kan Roy Makaay wel begrijpen.

"Het ligt er een beetje aan van welk type spits je houdt, maar ik ben meer voorstander van het type Gimenez", aldus Makaay bij Goedemorgen Eredivisie van ESPN. "Hij is misschien iets minder in het afjagen, maar hij is wel echt op zoek naar goals. Hij heeft misschien in de competitie nog niet zo veel gescoord, maar bijvoorbeeld de goal tegen Lazio, waardoor Feyenoord groepshoofd werd, zie je dat hij niet opgeeft."

"Ik denk dat het als verdediger gewoon een hele vervelende speler is om tegen te spelen", vervolgt Makaay. "Danilo kreeg van Slot de complimenten voor het afjagen tegen Ajax, maar het is maar net waar de voorkeur van de trainer ligt."

Makaay ziet wel nog een verbeterpunt bij de Mexicaanse spits. "Persoonlijk denk ik alleen dat als hij (Giménez red.) soms wat beter naar de keeper kijkt, dat hij het rustig kan afmaken. In de jeugd vertelden we al tegen spelers dat je 8 van de 10 keer de oplossing van de keeper krijgt."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!