Nieuws

'Je mist in de omschakeling een type Álvarez want Taylor is daar heel zwak in'

'Je mist in de omschakeling een type Álvarez want Taylor is daar heel zwak in'

05-02-2023 09:34

Hedwiges Maduro is kritisch op het middenveld en defensieve organisatie van Ajax. De analist stelt dat Kenneth Taylor te zwak is voor de rol als defensieve middenvelder.

Na het vertrek van Alfred Schreuder mag John Heitinga het seizoen bij Ajax afmaken. Hoewel de trainer bij zijn debuut de volle buit pakte tegen Excelsior (1-4) zag Maduro toch de nodige problemen bij de Amsterdammers. Volgens de analist zat de restverdediging van Ajax ronduit slecht in elkaar. "Het begint met het opstellen van een middenvelder die als een controleur kan denken", begint Maduro bij de NOS. "Daarin is het gedrag van Taylor heel belangrijk. Die moet continu denken: waar kan ik het beste staan als we de bal verliezen? Tijdens het aanvallen ben je al bezig met verdedigen. Dat is een denkwijze die je bezit of niet. Ik vind Taylor daar heel zwak in. Die moet echt werken aan zijn omschakeling. Je mist een type Edson Álvarez, dus die zou ik altijd daar opstellen."

Maduro zag het tegen Excelsior in de omschakeling meermaals fout gaan. "Tegen Excelsior waren er soms wel acht spelers die alleen maar aanvallend dachten. Acht! Alleen Álvarez en Jurriën Timber waren ingesteld op eventueel balverlies van bijvoorbeeld Klaassen. Dat kan niet. Kijk maar naar de rest van de competities. Elke topclub heeft een type Álvarez op het middenveld. Waarom? Niet alleen voor de defensieve organisatie, maar vooral om te zorgen dat het team kan blijven aanvallen."

De voormalig prof ziet een mogelijkheid die Ajax wellicht kan gebruiken om de restverdediging op orde te krijgen. Volgens Maduro zouden de Amsterdammers dan terug moeten zakken en van daaruit druk moeten zetten. "Maar daar hoeven we het niet over te hebben, want dat zal Ajax nooit doen. Dat zit niet in het DNA", vertelt Maduro stellig.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!