Nieuws

Verbazing over keepersniveau in Nederland: 'Zoeken nog steeds naar die nummer één'

Verbazing over keepersniveau in Nederland: 'Zoeken nog steeds naar die nummer één'

05-02-2023 09:15
1

Joop Hiele kijkt op van het niveau van de keepers in Nederland. De voormalig doelman van Feyenoord ziet slechts één doelman in de Eredivisie er boven uit steken.

Hiele keepte in totaal dertien seizoenen voor Feyenoord en was later keeperstrainer bij onder andere het Nederlands elftal en PSV. De voormalig prof verbaast zich over het niveau van doelmannen in Nederland tegenwoordig. "We hebben behoorlijke keepers en een aantal goede keepers, van wie Justin Bijlow in mijn ogen de beste en meest stabiele is", stelt Hiele in het Algemeen Dagblad. "Maar het is toch gek dat we nog altijd zoeken naar die ene, onbetwiste nummer één van het Nederlands Elftal? Het kan toch niet dat er na al die jaren nog geen nieuwe Van der Sar is? Hoe kan het dat bij veel eredivisieclubs tamelijk middelmatige buitenlandse keepers in de goal staan? Want van iemand als Gerónimo Rulli moet ik het bijvoorbeeld ook nog zien of hij wat gaat toevoegen aan Ajax."

De voormalig Feyenoorder stelt dat de afwezigheid van Justin Bijlow bij Feyenoord een regelrechte aderlating is. "De blessure van Justin is natuurlijk heel jammer, zeg maar gerust 'shit', voor Justin", vertelt Hiele. "En voor Feyenoord is dit een regelrechte aderlating. De keepers achter hem hebben tenslotte weinig wedstrijden op niveau gespeeld dit seizoen. In de strijd om het kampioenschap is dit wel het laatste dat de club kan gebruiken."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!