Nieuws

Broers Timber tegenover elkaar tijdens Ajax-Utrecht: 'Jongens slapen bij elkaar'

Broers Timber tegenover elkaar tijdens Ajax-Utrecht: 'Jongens slapen bij elkaar'

02-10-2021 10:00

Aanstaande zondag staan Jurriën en Quinten Timber voor het eerst tegenover elkaar in de Eredivisie, wanneer Ajax het in de Johan Cruijff Arena opneemt tegen FC Utrecht. Voor moeder Marilyn is het een vreemde gewaarwording.

Jurriën en Quinten begonnen samen in de jeugdopleiding van Feyenoord, voordat ze de overstap maakten naar rivaal Ajax. "Bij Feyenoord stonden ze samen centraal achterin. Er was een seizoen waarin ze kampioen werden en in de hele competitie maar zes goals tegen kregen. Dan ben je wel trots als moeder", zo begint Marilyn Timber in gesprek met De Telegraaf.

De Timber-broers zijn nog steeds erg close, zo geeft Marilyn aan. "Het is echt heel bijzonder. Het is zó apart dat die twee jongens die samen zijn opgegroeid en altijd alles samen hebben gedaan ineens tegenover elkaar staan. We hebben het thuis natuurlijk al de hele week erover. De jongens slapen bij elkaar en op hun zolderkamer hebben ze het er voor het slapen gaan over de wedstrijd die eraan komt."

Quinten en Jurriën verdienen bij Utrecht en Ajax een prima salaris, maar verkiezen de zolderkamer boven een eigen stekje. "De jongens zijn heel hecht. Ze hebben het zo naar hun zin op hun zolderkamer. Ze zijn 'm nu zelf helemaal aan het opknappen. Ze hebben het echt leuk met elkaar", zo sluit moeder Marilyn af.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!