Topscorer Douvikas schiet FC Utrecht naar overwinning na zwaar duel met Heerenveen

04-02-2023 22:01

FC Utrecht heeft het spectaculaire duel met AZ zaterdag geen vervolg kunnen geven in de wedstrijd tegen sc Heerenveen. Anastasios Douvikas was wederom zeer belangrijk voor de Domstedelingen en maakte de enige treffer van de wedstrijd.

FC Utrecht en AZ schreven eind januari eredivisiegeschiedenis door met 5-5 gelijk te spelen, maar Utrecht kon zaterdagavond geen tweede spectaculaire wedstrijd op de mat leggen. Sydney van Hooijdonk kreeg meerdere kansen voor de bezoekers, maar wist het net in de eerste helft niet te vinden. Met kansen over en weer was de wedstrijd leuk om naar te kijken, maar werd het eerste bedrijf afgesloten met de brilstand.

In het begin van de tweede helft was er direct slecht nieuws voor Heerenveen. Jeffrey Bruma, die onlangs zijn handtekening zette bij Heerenveen om de blessuregolf in de verdediging op te vangen, landde verkeerd achter het doel en kon niet verder. Twintig minuten voor tijd kwam de thuisploeg alsnog langszij. Othman Boussaid werd neergehaald en Utrecht kreeg een strafschop, die eredivisietopscorer Douvikas binnenschoot.

Heerenveen ging op jacht naar de gelijkmaker en dacht deze in de slotfase te krijgen, maar doelpuntenmaker Ché Nunnely stond in de actie buitenspel. Utrecht verstevigt plek zeven door de overwinning en bouwt een gat van zes punten tegenover achtervolger Heerenveen. De achterstand op nummer zeven Sparta, dat dit weekend voor de derde keer op rij gelijkspeelde, bedraagt slechts één punt.