Nieuws

Mijnans maakt bliksemsnel debuut: 'Maar puntenverlies minder leuk'

Mijnans maakt bliksemsnel debuut: 'Maar puntenverlies minder leuk'

04-02-2023 21:00

Sven Mijnans maakte vier dagen geleden de overstap van Sparta naar AZ en mocht zaterdag meteen in actie komen tegen FC Volendam. De 22-jarige middenvelder speelde de tweede helft mee, maar kon niet voorkomen dat AZ punten liet liggen in Volendam.

Mijnans meldde zich na het duel bij ESPN. "Ik ben heel blij met mijn debuut, maar het puntenverlies is minder leuk. De laatste dagen waren indrukwekkend, goed en leuk. Je merkt dat de lat veel hoger ligt en dat is goed voor mijn ontwikkeling. Ik heb er heel veel zin in. Er zijn andere soort testen en het is allemaal veel professioneler. Dat was voor mij leuk om te zien en tegelijkertijd indrukwekkend."

De middenvelder had zelf niet rekening gehouden met een debuut. "Ik had het totaal niet verwacht. Zoals ik net al zei, ik ben er pas twee dagen en heb pas twee keer meegetraind. Je weet nog niet echt precies hoe ze spelen en drukzetten, dat moet ik nog leren en daar heb ik volgende week mooi de tijd voor." Mijnans is wel teleurgesteld over de wedstrijd. "Je verwacht meer kansen, natuurlijk. Dat was natuurlijk vervelend, maar het is gewoon heel zuur dat je hier punten verliest."

Feyenoord meldde zich in januari ook nog voor Mijnans, maar die interesse werd nooit concreet, meldt de speler. "Het was meteen duidelijk van AZ. Feyenoord werd nog genoemd, maar daar heb ik niks meer van gehoord. Ik wilde zelf ook graag naar AZ. Het speelde anderhalve week en ze zeiden dat ze me al heel lang volgden. Met het uitvallen van De Wit en het vertrek van Evjen is het in een versnelling gegaan. Voor mij was dat perfect."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!