Messi neemt PSG bij de hand in nipte zege op Toulouse, Van den Boomen trefzeker

04-02-2023 19:18

Paris Saint-Germain heeft zaterdagavond nipt gewonnen in de Ligue 1. In het eigen Parc des Princes poetsten Achraf Hakimi en Lionel Messi gezamenlijk een achterstand weg tegen Toulouse. Het werd uiteindelijk 2-1.

Trainer Christophe Galtier moest het stellen zonder de geblesseerde Sergio Ramos en Kylian Mbappé. Ook Neymar bleek nog niet fit genoeg om te spelen. Daarnaast was Marco Verratti geschorst. Bij Toulouse begonnen Branco van den Boomen, Stijn Spierings en Zakaria Aboukhlal in de basis. Clubtopscorer Thijs Dallinga speelde een halfuur mee.

Van den Boomen zette de bezoekers in de twintigste minuut plots op voorsprong via een vrije trap. Messi moest zodoende zijn ploeg bij de hand nemen en dat deed bijna meteen door een hoekschop ineens binnen te draaien. Toulouse-doelman Maxime Dupé kon de bal echter net tegen de paal tikken. Vlak voor rust maakte Achraf Hakimi met een mooi schot de gelijkmaker.

PSG drukte in de tweede helft en kwam na een klein uur ook op voorsprong dankzij niemand anders dan Messi. De Argentijnse wereldkampioen plaatste een scherp schot langs de paal in het net. In de slotseconden was hij nog dichtbij zijn tweede, maar raakte wederom de paal.

PSG verstevigt zodoende haar koppositie in de Ligue 1. Het gat met directe achtervolger Olympique Marseille bedraagt nu acht punten. Zij komen zondagavond in actie tegen OGC Nice. Toulouse vinden we terug op plek twaalf.