Wedstrijdverslag

United stelt orde op zaken en wint van Palace ondanks onnodig hectische slotfase

United stelt orde op zaken en wint van Palace ondanks onnodig hectische slotfase

04-02-2023 18:04

Manchester United heeft na twee competitiewedstrijden zonder zege weer eens een driepunter gepakt. In eigen huis won de ploeg van Erik ten Hag met 2-1 van Crystal Palace. Lang leek het een gemakkelijke middag te worden voor United, maar in de slotfase werd het toch nog onnodig spannend.

Ten Hag begon met Wout Weghorst in de basis. Kersverse aanwinst Marcel Sabitzer begon op de bank. Al na zeven minuten kon er worden gejuicht op Old Trafford. Bruno Fernandes schoot een penalty tegen de touwen, nadat de VAR hands had geconstateerd. Crystal Palace leek mede daarom al vroeg in de wedstrijd op de counter te gaan loeren. United probeerde het wel, maar stond na een helft nog steeds op 'slechts' 1-0.

Om en nabij de zestigste minuut waren alle ogen opnieuw gericht op Fernandes, maar deze keer wat minder vrolijk. De Portugees ging met pijn naar de kant, maar kon desondanks verder. Tien minuten later bracht Marcus Rashford hetgeen waar The Red Devils naar smachtten: de tweede treffer. Meteen daarna sloeg de vlam in de pan. Casemiro kreeg rood na ogenschijnlijk een tik te hebben uitgedeeld.

Onnodig en dom, want daardoor kreeg Crystal Palace weer geloof in een resultaat. Jeffrey Schlupp joeg de aansluitingstreffer nog tegen de touwen, maar veel meer dan dat zat er niet in voor de mannen van Patrick Vieira.

Manchester United klimt zodoende naar de derde plaats in de Premier League en zag het gat met koploper Arsenal worden verkleind naar acht punten, al hebben The Gunners een wedstrijd minder gespeeld. Palace vinden we terug op plek twaalf.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!