Wedstrijdverslag

Liverpool beleeft wederom dramatische middag, kansloze nederlaag tegen Wolves

Liverpool beleeft wederom dramatische middag, kansloze nederlaag tegen Wolves

04-02-2023 17:53 Laatste update: 18:09

Liverpool heeft voor de vierde keer op rij niet gewonnen in de Premier League. Op bezoek bij de Wolverhampton Wanderers gingen The Reds met 3-0 hard onderuit. Na een klein kwartier werd al duidelijk dat Cody Gakpo en co. een zeer vervelende middag zouden gaan beleven.

Een beroerdere start dan het eigen doelpunt van Joel Matip kon Liverpool zich namelijk niet bedenken. Na vijf minuten tikte de verdediger een strakke voorzet vanaf links achter doelman Alisson. Nog geen tien minuten later moest de ploeg van Jürgen Klopp de volgende tegentreffer slikken. Uit een klutssituatie na een vrije trap verdubbelde Craig Dawson de voorsprong voor de Wolves.

Vlak na rust leek Liverpool de aansluitingstreffer te maken, maar dat werd met kunst- en vliegwerk voorkomen. Zodoende trad een aloude voetbalwet in werking; als je hem zelf niet maakt, dan valt hij aan de andere kant. Die vlieger ging op voor Rubén Neves. De Portugees schoot de 3-0 tegen de touwen en stelde zo een driepunter zeker voor Wolverhampton.

Zij creëerden zichzelf zodoende ietwat lucht in de strijd tegen degradatie. Het gat met de welbekende streep is echter nog steeds slechts twee punten. Liverpool beleeft een horrorseizoen, staat momenteel op de tiende plaats en moet nog volop aan de bak om volgend seizoen Europees voetbal te spelen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!