Wedstrijdverslag

Staande ovatie voor Haller bij eerste Bundesliga-goal, Dortmund wint van Freiburg

Staande ovatie voor Haller bij eerste Bundesliga-goal, Dortmund wint van Freiburg

04-02-2023 17:27

Borussia Dortmund is weer volop terug in de titelrace. De geelzwarten wonnen in eigen huis met maar liefst 5-1 van SC Freiburg en schudde daarmee de top van de Bundesliga weer op. Een mooi moment was de eerste competitietreffer van Sebastièn Haller, die terug is na behandeld te zijn aan teelbalkanker.

Freiburg kwam al na zestien minuten met tien man te staan. Rechtsback Kiliann Sildillia kreeg in korte tijd twee keer geel, omdat hij Karim Adeyemi simpelweg niet kon bijbenen. Tien minuten later profiteerde Dortmund al. Nico Schlotterbeck maakte de openingstreffer, maar vlak voor rust kwam Freiburg op gelijke hoogte.

Het echte verschil werd daarom in de tweede helft gemaakt. Adeyemi was vrijwel direct trefzeker. Meteen daarna was er ruimte voor hét gloriemoment van Haller. De oud-Ajacied kopte een voorzet vanaf links achter keeper Mark Flekken. Het was zijn eerste in de Bundesliga. Samen met zijn teamgenoten vierde Haller zijn doelpunt voor Die Gelbe Wand. Julian Brandt tekende voor de 4-1. In de slotfase maakte invaller Giovanni Reyna er ook nog 5-1 van. Na een uur ging Haller naar de kant. Een staande ovatie was wat hij ontving vanaf de tribunes.

Dortmund komt zodoende op gelijke hoogte met Bayern München, beide ploegen hebben nu 37 punten. Union Berlin is momenteel de koploper in de Bundesliga. Zij wonnen thuis met 2-1 van FSV Mainz 05 en hebben nu 39 punten. Zondagmiddag speelt Bayern op bezoek bij VfL Wolfsburg.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!