Nieuws

'Drenthe kan gevoelige stadstransfer maken binnen Spaans profvoetbal'

'Drenthe kan gevoelige stadstransfer maken binnen Spaans profvoetbal'

26-12-2021 14:50 Laatste update: 15:01

Royston Drenthe kan een stap hogerop maken in Spanje. De 34-jarige middenvelder staat in de belangstelling van Real Murcia. Een overgang zou pikant zijn: momenteel speelt de enkelvoudig international voor stadsgenoot Racing Murcia

Het Spaanse radiostaton Onda Regional meldt dat Real Murcia zich graag versterkt met Drenthe. De ploeg komt uit op het vierde niveau van Spanje in de Segunda División RFEF. Het zou gaan om een transfer op huurbasis.

Voor Drenthe betekent een overgang een stap hogerop. Momenteel speelt Drenthe in de Tercera División RFEF (het vijfde niveau). Bij zijn huidige werkgever, ligt de voormalig speler van onder meer Real Madrid en Feyenoord tot medio 2023 vast.

Drenthe is sinds zijn terugkeer naar Spanje in 2020 goed op dreef. De belangstelling van Real Murcia bevestigt de goede vorm waarin de Nederlander verkeert. In 2007 stapte de gespierde middenvelder over van de Stadionclub naar De Koninklijke. Daar wist hij zich niet te onderscheiden, waarna hij als een voetbalnomade de ene na de andere club versleet.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!