Nieuws

Lodewijks treft pupil Bijlow nu bij Oranje: 'Die lat moet worden aangetikt'

Lodewijks treft pupil Bijlow nu bij Oranje: 'Die lat moet worden aangetikt'

04-02-2023 12:33

Patrick Lodewijks is weer terug als keeperstrainer bij het Nederlands elftal. De Eindhovenaar gaat weer samenwerken met Ronald Koeman en komt bij Oranje een aantal oude bekenden tegen, waaronder Justin Bijlow. Lodewijks ziet een goede ontwikkeling bij zijn voormalig pupil, maar stelt nu met een andere blik naar hem te kijken.

Lodewijks werkte in de afgelopen jaren meermaals samen met Ronald Koeman. Alleen bij FC Barcelona was dat niet het geval. Hij is blij weer terug te zijn bij Oranje. "Leuk weer, ja. Ik heb een tijd niets gedaan. Dat is me, moet ik zeggen, ook heel goed bevallen. Maar het is mooi dat ik weer aan de slag kan."

Hij treft in Bijlow een oude bekende bij het Nederlands elftal. Bij Feyenoord werkten beide heren nauw samen als trainer en speler. Van een vrootrekkersrol wil Lodewijks absoluut niets weten. "Ik vind het hartstikke mooi hoe hij er opstaat. Maar ik kijk nu wel met een andere blik naar hem. De lat ligt nu op het niveau Oranje. Die lat moet aangetikt worden. Maar Justin is een talent. Dat is hij nog steeds, met zijn 25 jaar. Als keeper blijf je lang een talent. Maar het gaat nu snel met hem, ook door de Europese wedstrijden met Feyenoord."

Lodewijks ziet dat Bijlow rustiger is geworden gedurende zijn ontwikkeling in Rotterdam. "Het lijkt wel of hij, en dit klinkt een beetje ingewikkeld, wat over heeft. Hij heeft ook best wat kritiek gekregen over zijn fitheid. Maar als je die gevallen apart analyseert, zijn het vaak contactblessures geweest. Ook dat is ervaring. Ik denk dat Justin wel tot de top van Nederland behoort."

Het Nederlands elftal komt eind maart weer bij elkaar. Dan staan de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Frankrijk (uit) en Gibraltar (thuis) op het programma. De andere tegenstanders in de poule zijn Ierland en Griekenland. In juni staat het eindtoernooi om de Nations League op het programma.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!