Nieuws

Ajax-watcher onthult bijzonder nieuws rondom contract Lucca: 'In de aap gelogeerd'

Ajax-watcher onthult bijzonder nieuws rondom contract Lucca: 'In de aap gelogeerd'

04-02-2023 12:01
2

Ajax zou in het huurcontract van Lorenzo Lucca een verplichte koopoptie hebben opgenomen. Dat onthult clubwatcher Mike Verweij in de Kick-Off voetbalpodcast van De Telegraaf. De spits wordt momenteel door de Amsterdammers gehuurd van het Italiaanse Pisa.

De koopoptie zou om en nabij de tien miljoen euro moeten bedragen. Ajax betaalde eerder al een huursom van één miljoen euro. Verweij stelt dat die koopoptie verplicht is. "Dat schijnt. Nu huren en volgend jaar kopen." "Dan ben je in de aap gelogeerd", aldus Valentijn Driessen. Lucca moet het in de Johan Cruijff Arena voornamelijk doen met invalbeurten. In elf wedstrijden was hij goed voor twee goals.

Verweij noemt het technische beleid van Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar ten slotte 'verbijsterend'. "Schreuder heeft om een rechter centrale verdediger en een keeper gevraagd, maar blijkbaar zijn ze bij Ajax zo bang dat ze geen Champions League halen dat ze er een beetje op voorsorteren. Er was heel weinig mogelijk."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!