Nieuws

Mijnans staat voor debuut bij AZ: 'Vind hem op zijn best als nummer tien'

Mijnans staat voor debuut bij AZ: 'Vind hem op zijn best als nummer tien'

04-02-2023 10:49 Laatste update: 11:08

Sven Mijnans staat zaterdagavond mogelijk voor zijn debuut bij AZ, als de Alkmaarders om 18.45 uur op bezoek gaan bij FC Volendam. De middenvelder kwam in de winterse transferwindow voor zo'n 2,5 miljoen euro over van Sparta Rotterdam. Henk van Stee, voormalig directeur van de Rotterdammers, kent Mijnans zeer goed en vertelt over 'een jongen die altijd plezier uitstraalde.'

Van Stee haalde Mijnans in 2018 van de amateurs van Spijkenisse naar Sparta. "Ik ben toen zelf bij een wedstrijd gaan kijken en vervolgens hebben we besloten om hem te halen. Toen hij bij Sparta binnenkwam, was hij echt een fragiel mannetje", aldus Van Stee in gesprek met de NOS. "Maar hij is technisch sterk, heeft een heel groot loopvermogen en een enorme winnaarsmentaliteit."

Sparta-supporter Hugo Borst noemde de kersverse AZ-aanwinst in een column eerder al 'de leukste voetballer in jaren', dankzij zijn 'verrukkelijke lach'. "Ons slagenmens kan Jan Mulderiaans dartelen en Van Gaaliaans efficiënt zijn. Maar ineens, zo gaan die dingen, is hij te groot geworden voor Sparta."

Mijnans kan op vrijwel alle posities op het middenveld uit de voeten, maar eventueel ook als vleugelspeler. "Daar heb ik al leuke discussies met hem over gevoerd", zo zegt Van Stee. "Hij heeft als nummer acht gespeeld en als rechtsbuiten die met zijn linkerbeen naar binnen trok. Maar ik vind hem op zijn best als nummer tien."

Hij ziet een goede ontwikkeling bij zijn voormalig pupil. "Sven is wel degelijk een speler die elke dag heel serieus traint om beter te worden. Hij werkt altijd hard en brengt een bepaalde energie in een ploeg en in een wedstrijd. Hij kan goed invallen. Misschien moet hij het in Alkmaar eerst met invalbeurten doen en kan hij daar geleidelijk belangrijker worden."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!