Nieuws

Hommeles in Beieren: 'Kahn roept Neuer op het matje na uitspraken over trainer'

Hommeles in Beieren: 'Kahn roept Neuer op het matje na uitspraken over trainer'

04-02-2023 09:21

Oliver Kahn heeft Manuel Neuer op het matje geroepen. De aanvoerder van Bayern München was boos na het ontslag van keeperstrainer Toni Tapalovic, maar dat viel niet in goede aarde bij de bestuursvoorzitter van de club.

Neuer liet zich in de Süddeutsche Zeitung hard uit over het ontslag van Tapalovic. De keeperstrainer was al elf jaar werkzaam in Beieren en had een sterke band met de 36-jarige doelman. Na een verschil van inzicht met de club en vermeend lekken van informatie moest de trainer echter vertrekken. "Voor mij was het een klap, terwijl ik al op de grond lag. Ik had het gevoel dat mijn hart eruit was getrokken. Het was het wreedste wat ik in mijn carrière heb meegemaakt", stelde de doelman van Bayern. Kahn vond de uitspraken over de grens en reageerde in gesprek met persbureau DPA. "Wat Manuel heeft gezegd in relatie tot het ontslag van Toni Tapalovic, doet hem geen recht als aanvoerder en komt niet overeen met de waarden van FC Bayern."

In plaats van de kwestie binnenskamers te houden kiest Kahn er dus voor om een dudelijk statement te maken. "Het raakt hem persoonlijk, dat valt best te begrijpen. Daar waren we ons ook bewust van toen we aan hem uitlegden welke beslissing we hadden genomen over de keeperstrainer." De voormalig international stelt dat het ontslag niet makkelijk was, maar 'het was wel het beste voor het team.'

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!