Nieuws

Bijna vierde afgelaste duel Boxing Day: verzoek wordt afgewezen

Bijna vierde afgelaste duel Boxing Day: verzoek wordt afgewezen

26-12-2021 13:45 Laatste update: 14:38

De wedstrijd tussen Tottenham Hotspur en Crystal Palace gaat 'gewoon' door. The Eagles hadden de Premier League om uitstel van het duel verzocht wegens een corona-uitbraak binnen de selectie.  

In totaal ontbreken acht leden van het eerste elftal bij Palace. Naast manager Patrick Vieira testten drie andere leden van de technische staf positief. Vier spelers moeten verstek laten gaan door een coronabesmetting. De club diende zondagochtend een verzoek in bij de Engelse voetbalbond om het duel uit te stellen.  

De competitie-organisator was onverbiddelijk en vond de situatie niet nijpend genoeg om het verzoek tot uitstel te honoreren. De communicatie verliep rechtstreeks met de betrokken ploegen, waardoor supporters lange tijd in onzekerheid verkeerden of het duel wel of niet door zou gaan.

In een eerder stadium zorgden veel coronabesmettingen bij Leeds United, Watford en Everton ervoor dat hun wedstrijden met Liverpool, Wolverhampton Wanderers en Burnley uitgesteld werden. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!