Augsburg verschaft zichzelf weer wat lucht na zege op Nederlands getint Leverkusen

03-02-2023 22:42

FC Augsburg heeft zichzelf weer wat lucht verschaft in de strijd om degradatie in de Bundesliga. In eigen huis werd Bayer Leverkusen met 1-0 verslagen. De thuisploeg speelde simpelweg beter dan de Nederlands getinte Werkself.

Leverkusen toonde met Mitchel Bakker en Jeremie Frimpong in de basis een uiterst passieve uitstraling en kwam aan het einde van de eerste helft pas tot de eerste grote kans middels Moussa Diaby. De Fransman raakte de paal. Tien minuten na rust kopte Mergim Berisha Augsburg vanuit een hoekschop op voorsprong.

De ploeg van Xabi Alonso leek eindelijk in de gaten te hebben waarom het naar het zuiden van Duitsland was afgereisd. De aanvallen die werden gecreëerd werden echter meestal gemakkelijk in de kiem gesmoord door Augsburg. Berisha had in de slotfase de wedstrijd nog helemaal kunnen beslissen, maar liet dat na. Daley Sinkgraven bleef negentig minuten op de bank bij Leverkusen.

Leverkusen staat na vrijdagavond nog steeds op de negende plaats in de Bundesliga. Augsburg staat dertiende, vijf plaatsen boven de degradatiestreep.