Wedstrijdverslag

Heracles doet uitstekende zaken in strijd om promotie, ADO wint nipt van NAC

Heracles doet uitstekende zaken in strijd om promotie, ADO wint nipt van NAC

03-02-2023 22:14 Laatste update: 22:17

Heracles Almelo heeft vrijdagavond uitstekende zaken gedaan in de strijd om promotie. De Tukkers wonnen in eigen huis met 6-1 van een kansloos Jong FC Utrecht. Concurrenten FC Eindhoven en Almere City verloren allebei.

De nummer twee van de Keuken Kampioen Divisie had geen kind aan de Domstedelingen. Nikolai Laursen, Justin Hoogma, Anas Ouahim, Emil Hansson en Lasse Wehmeyer (tweemaal) waren trefzeker. Daarmee verkleinde de ploeg van John Lammers het gat met koploper PEC Zwolle tot zes punten, maar het belangrijkste is het puntenverschil met de nummer drie.

De twee ploegen die net onder de promotieplekken staan, lieten het vrijdagavond namelijk allebei afweten en dus liep Heracles uit tot acht punten. FC Eindhoven ging kansloos ten onder op bezoek bij FC Dordrecht: 4-0. Almere City moest in eigen huis zijn meerdere erkennen in Jong PSV. Twee doelpunten van de pas 17-jarige Jason van Duiven leidden de tweede Eindhovense zege op rij in. Zijn eerste was er een van absolute schoonheid.

Verder deed ADO met tien man goede zaken in de strijd om de play-offs door met 2-1 te winnen van concurrent NAC Breda, verslikte VVV zich in een doelpuntenspektakel in Jong AZ (4-3) en mocht TOP Oss weer eens proeven aan een overwinning in de derby tegen FC Den Bosch (3-0). Willem II versloeg een tam Helmond Sport met 5-1.

Alle uitslagen in de Keuken Kampioen Divisie van vrijdagavond:
Almere City - Jong PSV: 1-2
Jong AZ - VVV-Venlo: 4-3
ADO Den Haag - NAC Breda: 2-1
Willem II - Helmond Sport: 5-1
FC Dordrecht - FC Eindhoven: 4-0
Heracles Almelo - Jong FC Utrecht: 6-1
TOP Oss - FC Den Bosch: 3-0
De Graafschap - Telstar: 0-1

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!