Nieuws

Van Ginkel levert tonnen in: Had ook in het Midden-Oosten kunnen zitten

Van Ginkel levert tonnen in: "Had ook in het Midden-Oosten kunnen zitten"

03-02-2023 19:23

Marco van Ginkel blijkt een fors loonoffer te hebben gedaan om terug te keren naar zijn jeugdliefde Vitesse. Daarnaast laat de middenvelder een lucratief avontuur in de zandback schieten voor een terugkeer in de GelreDome.

Op Deadline Day kwam vlak na 00.00 uur de bevestiging: Van Ginkel maakte per direct de overstap van PSV naar Vitesse. "De overgang werd pas laat op de avond beklonken", zegt de dertigjarige spelverdeler in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Tegen middernacht. De eerste contacten waren weken geleden al gelegd. Ergens begin januari. PSV was op de hoogte en kende mijn wensen."

Naarmate de dag vorderde was Van Ginkel er niet geheel gerust op dat de deal rond zou komen. "Je moet ook de handtekening op de juiste plek zetten", aldus de oud-speler van onder meer Chelsea en AC Milan. "Bij Hakim Ziyech en Chelsea is dat allemaal verkeerd gegaan. Het zal je overkomen. Het is alles bij elkaar wel een gekkenhuis."

Volgens het AD levert Van Ginkel 'tonnen' in om bij Vitesse aan de slag te gaan. Niet alleen het weerzien met zijn goede vriend Davy Pröpper was een reden om naar Arnhem te trekken. "De liefde voor het voetbal, dat is de grote drijfveer. Ik had ook in het Midden-Oosten kunnen zitten. Maar dit is mooier."

Van afbouwen in Arnhem wil Van Ginkel niets weten. "Helemaal niet. Dat zit niet in het koppie, hè. Ik ga bij Vitesse lekker aan de slag. Lekker voetballen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!