Nieuws

Klopp begrijpt niets van Chelsea, Potter verdedigt aankopen: 'Heel logisch'

Klopp begrijpt niets van Chelsea, Potter verdedigt aankopen: 'Heel logisch'

03-02-2023 15:39 Laatste update: 16:00

Jürgen Klopp begrijpt niets van de transferuitgaven van Chelsea deze winter. De Duitser krijgt op de persconferentie vragen over de situatie, maar vertelt lachend dat hij daar zonder advocaat niet op in gaat. Volgens Graham Potter zijn de transfers juist heel logisch.

Chelsea gaf afgelopen winterperiode 330 miljoen euro uit aan nieuwe spelers. Op de persconferentie voorafgaande aan de wedstrijd tegen Wolverhampton Wanderers ging Klopp in op de transferuitgaven van The Blues. "Ik zeg hier niets over zonder mijn advocaat erbij", begon de manager lachend. "Nee, ik begrijp niets van dit soort zaken. Het gaat over heel grote bedragen. Het zijn allemaal erg goede spelers. Felicitaties aan Chelsea. Ik begrijp alleen niet hoe dit allemaal mogelijk is, maar het is ook niet aan mij om dat uit te leggen." De Duitser geeft aan dat hij verwacht dat Chelsea vanzelfsprekend stappen gaat maken en nog zal stijgen op de ranglijst.

Potter gaf aan de andere kant aan dat veel mensen van buitenaf niet kunnen zien hoe de vork in de steel zit. "Vanuit ons perspectief is alles heel duidelijk", sprak de manager van Chelsea. "Je kijkt naar de leeftijd van de spelers en waar ze zijn in hun carrière. Een combinatie van investeren in de transfer en hun salaris is voor ons logisch. We hebben een hongerige groep spelers die het team willen helpen en als groep willen groeien."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!