Nieuws

Slot verklapt basisplaats Timber, maar voorziet ook problemen: 'Een beetje zoeken'

Slot verklapt basisplaats Timber, maar voorziet ook problemen: 'Een beetje zoeken'

03-02-2023 15:04 Laatste update: 15:10

Arne Slot verklapt op de persconferentie dat Quinten Timber door de afwezigheid van Sebastian Szymański komende zondag tegen PSV in de basis start. De trainer van Feyenoord voorziet wel enige problemen met de invulling en onduidelijkheid vanuit de kant van de Eindhovenaren.  

Slot verwacht dat Timber na zijn blessure weer een uur kan meespelen. "Dat denk ik wel, maar dat zal wel moeten blijken. Tegen NEC viel hij een halfuur in en toen zag het er niet uit alsof hij dat heel makkelijk volhield, maar in Enschede speelde hij drie kwartier heel goed. Quinten gaat starten, dat kan ik wel zeggen." Szymański is wegens een knieblessure afwezig, waardoor Timber op de tienpositie wordt verwacht.

De trainer van Feyenoord geeft aan lof te hebben voor collega Ruud van Nistelrooij, maar weet na de transferperiode niet hoe de Eindhovenaren voor de dag zullen komen. "Het is dus heel duidelijk wat hij wil en wat hij doet. Zowel aan de bal als zonder bal. Het enige wat voor ons nog onduidelijk is, is dat ze drie nieuwe spelers hebben. Ook toen ze die nog niet hadden, konden ze het op verschillende manier invullen. Speelt Joey Veerman op tien, speelt hij als linkshalf of speelt hij niet? Waar speelt Xavi Simons en gaat Hazard spelen? Kortom, ze hebben heel veel mogelijkheden met veel goede spelers. Maar ook met verschillende kwaliteiten. Dat is, omdat het window nu net klaar is, voor ons een beetje zoeken."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!