Transfernieuws

Te Kloese fan van Bournemouth en Leeds: 'Als zij blijven, krijgen wij bonussen'

Te Kloese fan van Bournemouth en Leeds: 'Als zij blijven, krijgen wij bonussen'

02-02-2023 22:36 Laatste update: 22:40

Dennis te Kloese neemt pas aan het einde van de transferwindow de telefoon op als een onbekend nummer uit Engeland belt. Aan de andere kant van Het Kanaal worden nét te veel Nederlandse spelers weggeplukt, meent de algemeen directeur van Feyenoord.

Te Kloese stelt in gesprek met The Athletic dat het Britse transfergeweld goed is voor de Nederlandse markt én voor Feyenoord, maar ook een limit moet hebben. "We hebben in de voorbije zomer vijf spelers verkocht. Het was een zeer succesvolle transferperiode, maar dat wil je niet tijdens elke window doen." De bestuurder stelt dat het moeilijk is spelers te overtuigen om in Nederland te blijven. "Het is voor veel spelers een grote stap vooruit. Voor velen is het grootste doel om ooit in de Premier League aan de slag te gaan."

Chelsea gaf in januari in zijn eentje al ruim 300 miljoen euro uit. Te Kloese stelt dat andere landen niet kunnen wedijveren met dat soort bedragen. "Bij een grote traditieclub als Feyenoord hebben we de verplichting om dingen te bereiken, maar het is moeilijk om te wedijveren wanneer een Engelse club met een grote som komt en de speler een groot salaris aanbiedt. Maar het is krankzinnig wat er in Engeland gebeurt."

De algemeen directeur kijkt dit seizoen met veel interesse naar Bournemouth AFC en Leeds United. Dat heeft alles te maken met de verkoop van Marrcos Senesi en Luis Sinisterra. "Ik ben groot fan van Bournemouth en Leeds dit seizoen. Als zij erin blijven, krijgen we bonussen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!