Interview

Nuytink over Italiaanse droom, samenspelen met Lammers en afsluiten in Nederland

Nuytink over Italiaanse droom, samenspelen met Lammers en afsluiten in Nederland

04-02-2023 22:12 Laatste update: 17:39
Author profile picture

Tom Dieleman

Bram Nuytinck trok in de afgelopen transferperiode na 5,5 jaar bij Udinese naar Sampdoria. Daarmee ging een langgekoesterde wens van de 32-jarige mandekker in vervulling. Nuytinck vertelt in een exclusief interview met VoetbalNieuws over de hevige degradatiestrijd waarin hij verwikkeld is met zijn nieuwe werkgever, een eventuele terugkeer naar Nederland en zijn connectie met ploeggenoot Sam Lammers. Deel één van een tweeluik.

Begin januari werd de transfer van de Nederlander naar Sampdoria wereldkundig gemaakt. "In de afgelopen zomer had ik wel zoiets: misschien is het wel tijd voor een nieuwe uitdaging", steekt Nuytinck van wal. "Daar heb ik ook een beetje met de club over gesproken. Udinese wilde mij erbij houden, maar ik zat in mijn laatste contractjaar. Een half jaar ging voorbij en toen voelde ik echt dat het tijd was om te gaan en dat was ook duidelijk voor de club."

"Ik heb met een aantal clubs gesproken in de winter. Ik had tegen mijn zaakwaarnemer Michael Jansen gezegd dat ik zo snel mogelijk iets wilde vinden en niet tot het einde van de window wilde wachten. Ik wil gewoon spelen en een nieuw avontuur. Op een gegeven moment kwam Sampdoria. Ik heb het altijd al een heel gave club gevonden, ook als ik ertegen speelde. Ik heb met jongens gesproken die er hebben gespeeld. Filip Djuricic (onder meer ex-sc Heerenveen, red.) belde me toen ook. We spraken over de club en de stad. Iedereen was altijd superlovend en positief. Ook over de supporters."

'Ik kon een mooi contract tekenen'

In Genoa lag vervolgens een 'heel mooi' contract voor Nuytinck klaar. "Als we erin blijven, wordt mijn contract met twee jaar verlengd. Als we degraderen, kan ik transfervrij gaan. Dat was voor mij interessant en ik vond het een heel mooie uitdaging. Ik zie zeker potentie in het team. We hebben echt wel kwaliteiten. Het is een heel mooi avontuur, ook voor mijn vrouw en mijn kind."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Bram Nuytinck (@bramnuytinck)

Toch was de mandekker, die in het verleden uitkwam voor NEC en Anderlecht, er goed over nadenken. "Eerst kijk je wel naar de situatie: de ploeg staat er niet goed voor." Dat is een understatement: de achterstand op de veilige zeventiende plaats bedraagt negen punten. "Dan ga je wel denken: het gaat zwaar en pittig worden. Ik speel er nu een bijna een maandje en ik moet wel zeggen dat de lovende woorden over de club echt kloppen. De supporters zijn echt schitterend. Ik ben trots op deze stap, hoe moeilijk het ook is."

'Droom van mij om in Nederland af te sluiten'

Anders dan men zou kunnen vermoeden, wil Nuytinck zijn carrière niet in Italië afsluiten. "Ik wil sowieso nog in Nederland spelen. Het is een droom van mij om terug te keren. Ik heb vaker gezegd dat NEC mijn club in Nederland is. Het zou speciaal zijn om daar nog een keer te spelen, maar het lijkt me ook mooi om een andere club een keer mee te maken hoe het er daar aan toegaat. Maar in het voetbal weet je nooit wat er gaat gebeuren. Als we erin blijven, heb ik nog gewoon een contract voor twee jaar."

Bram Nuytinck

Bram Nuytinck in duel met SSC Napoli-spits Victor Osimhen

De focus ligt voor nu volledig bij Sampdoria, waar de centrumverdediger samen speelt met zijn zeven jaar jongere landgenoot. "Spelen met iemand uit Nederland is altijd leuk. Je hebt een iets andere connectie en je kunt lekker in het Nederlands lullen. We hadden gelijk een goede band met elkaar."

Over Lammers' voetballende kwaliteiten bestaat volgens de 32-jarige Nutyinck geen enkele twijfel. "Ik heb hem best wel vaak gezien, want ik kijk altijd naar het Nederlandse voetbal. Ik ken hem nog van PSV en Heerenveen. Ik hoorde ook veel verhalen van hem. Je ziet dat hij écht kwaliteiten heeft en een goede techniek. Het is een slimme jongen die goed kan nadenken. Hij snapt hoe dingen in elkaar zitten. Hij heeft in de afgelopen jaren veel verschillende situaties meegemaakt, is verhuurd en heeft hem beter gemaakt."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!