Nieuws

Fernandes looft Ten Hag: 'Zijn ideeën zitten in het team, dat kun je zien'

Fernandes looft Ten Hag: 'Zijn ideeën zitten in het team, dat kun je zien'

02-02-2023 19:44

Bruno Fernandes heeft na het bereiken van de League Cup mooie woorden over voor manager Erik ten Hag. De Nederlander lijkt zijn stempel op positieve wijze te hebben gedrukt bij The Red Devils, die voor het eerst sinds 2017 een prijs kunnen pakken. 

United was in het tweeluik te sterk voor Nottingham Forest en mag zich op 26 februari melden tegenover het goed presterende Newcastle United. Fernandes gaf een briljante voorassist tegen Forest en was na afloop lovend over Ten Hag. "De ideeën van de trainer zitten in het team, dat kun je zien. De nieuwe spelers hebben ook hun bijdrage, maar ook de spelers die zijn gebleven spelen hier een rol bij. Het gaat ook om het vertrouwen. Vorig jaar hadden we nooit een reeks overwinningen waar we vertrouwen uit konden halen om te blijven gaan."

The Red Devils leken onder managers Ole Gunnar Solskjaer en Ralf Rangnick nooit lange reeksen aan wedstrijden te winnen en dat brak het vertrouwen van de spelersgroep op, meent Fernandes. "Het vertrouwen was laag en dat zorgt voor onzekerheid, maar ik denk natuurlijk dat het belangrijkste dit seizoen de resultaten zijn. Je krijgt meer vertrouwen." Ten Hag begon desastreus aan zijn avontuur in Engeland, maar heeft de zaken inmiddels behoorlijk op orde. United staat op punten gelijk met nummer drie Newcastle.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!