Transfernieuws

'Feyenoord bracht vlak voor verstrijken transferdeadline bod van 6 miljoen uit'

'Feyenoord bracht vlak voor verstrijken transferdeadline bod van 6 miljoen uit'

2 februari - 18:28

Feyenoord heeft volgens de Noorse zender TV2 op Deadline Day nog een poging gewaagd om Hugo Vetlesen (22) aan te trekken. Ondanks een miljoenenbod uit Nederland ging de huidige club van de middenvelder, Bodø/Glimt, niet akkoord met het voorstel van de Rotterdammers.

Vlak voor het sluiten van de markt zou de Eredivisie-koploper een aanbod van vijf miljoen euro plus één miljoen euro aan bonussen hebben uitgebracht op de centrale middenvelder. Feyenoord zou de eerste club zijn geweest die 'serieus de grenzen van Bodø/Glimt op de proef stelde'. Naast de Rotterdammers bleken ook VfB Stuttgart en het Hongaarse Ferencváros geïnteresseerd.

Het medium vroeg Dennis Te Kloese om een reactie. "We werken bij Feyenoord veel met transfers, maar we geven pas commentaar als er iets officieel is", luidt het commentaar van de directeur.

In Noorwegen werd Vetlesen vorig jaar verkozen tot de beste speler van de Eliteserien (de Noorse competitie) en is hij A-international. 'Vanwege de bijzondere omstandigheden rond het bod, met nog maar een paar uur te gaan in de transferperiode, koos Glimt er toch voor om het bod af te wijzen', aldus TV2 in haar berichtgeving.

Toch mag het bod van de Stadionclub gerust als hoog worden beschouwd. Het huidige contract van Vetlesen loopt af op 31 december 2023. De hoofdrolspeler zelf zou 'erg ongelukkig' zijn na het blokkeren van de transfer van zijn huidige werkgever.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s