Transfernieuws

'River Plate-inkomsten: Argentijnen vangen tientallen miljoenen voor Fernández'

'River Plate-inkomsten: Argentijnen vangen tientallen miljoenen voor Fernández'

02-02-2023 18:13

Fabrizio Romano heeft meer details van de recorddeal tussen Benfica en Chelsea bekendgemaakt rondom de overgang van Enzo Fernández. River Plate, de oud-werkgever van de Argentijn, profiteert gigantisch mee van de transfer.

Op Deadline Day kwam de grootste Britse inkomende transfer ooit er dan toch: voor het astronomische bedrag van 121 miljoen euro maakte Fernández per direct de overstap naar Stamford Bridge. Dat zijn vorige club River Plate een flink doorverkooppercentage had bedongen, was al bekend. Twee dagen na de transfer komt Romano met meer details.

De Argentijnen profiteren voor een bedrag van 32 miljoen euro (!) mee van de totale transfersom. Daar blijft het niet bij: de topclub kan ook nog een solidariteitsbijdrage van Chelsea tegemoet zien. Het is een ongelofelijke deal voor River Plate: in de zomer van 2022 maakte de - toen nog relatief onbekende - middenvelder voor een totaalbedrag van maximaal achttien miljoen euro de overstap naar Benfica.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!