Nieuws

In Nederland zat ik in de knoop met mezelf, hier voel ik het vertrouwen wel

"In Nederland zat ik in de knoop met mezelf, hier voel ik het vertrouwen wel"

02-02-2023 16:15

De Nederlanders Branco van den Boomen, Thijs Dallinga en Stijn Spierings blinken vrijwel wekelijks uit bij Ligue 1-club Toulouse. Laatstgenoemde rekent in Frankrijk definitief af met het beeld dat hem in eigen land achtervolgde.

Spierings gold in Nederland als spelverdeler bij AZ en Sparta, terwijl zijn rol in Frankrijk anders is. "Als ik tegen de trainer zeg dat hij me op 10 moet zetten, vragen ze of ik ziek ben, haha", begint de controleur in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Dan schieten ze hier echt in de lach."

Een verandering van omgeving was precies hetgeen dat Spierings nodig had. "Hier kende niemand mijn verleden. Er was geen beeld over mij als speler, waardoor ik helemaal opnieuw kon beginnen. In Nederland zat ik enorm in de knoop met mezelf. Nu voel ik het vertrouwen dat ik daar miste."

De 26-jarige Spierings is een gewaardeerde basiskracht bij Toulouse: hij deed in 21 wedstrijden mee, waarin hij twee keer scoorde en één assist gaf als defensieve middenvelder. Zijn marktwaarde wordt door Transfermarkt inmiddels geschat op zo'n vier miljoen euro.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!