Nieuws

Zo kwam de Anderlecht-breuk van PSV-aanwinst Silva tot stand: 'Toen ging het mis'

Zo kwam de Anderlecht-breuk van PSV-aanwinst Silva tot stand: 'Toen ging het mis'

2 februari - 14:11

PSV wist Fábio Silva afgelopen zomer op huurbasis over te nemen van Wolverhampton Wanderers, maar kort daarvoor brak de Portugees met RSC Anderlecht. Jorge Silva – vader van – heeft uitgelegd wat er in België is voorgevallen.

Afgelopen zomer werd de huurtransfer van Silva naar Anderlecht bezegeld, maar een half jaar later ziet de wereld er heel anders uit. Ondanks zijn elf doelpunten in alle competities brak de spits met Anderlecht en tekende hij bij PSV. "Het is heel belangrijk dat de fans de echte reden voor Fabio's vertrek kennen", begint Silva senior in gesprek met DH Sport. "Ik heb teveel leugens gelezen. Fabio verdient het om met respect behandeld te worden."

"De club verzekerde ons onmiddellijk dat Mazzú de beste coach van België was, met dezelfde aanvallende ideeën als Kompany. En dus tekenden we", vervolgt de vader van Silva, doelend op de ontslagen Felice Mazzú. "De eerste twee maanden voldeden aan onze verwachtingen. Ook al speelde het team niet fantastisch, ze wonnen en Fabio scoorde. Toen ging het mis en Anderlecht wisselde opnieuw van coach."

Brian Riemer werd aangesteld als nieuwe hoofdcoach, wat een kantelpunt was voor Silva. "De komst van Riemer veranderde alles. Plotseling veranderde het spelsysteem. Fabio was alleen op zijn eiland. Zijn eerste taak was om te verdedigen in plaats van te denken aan het maken van doelpunten", besluit de vader Silva, die daarmee insinueert dat de speelstijl uiteindelijk de reden was om afscheid te nemen van Anderlecht.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s