Transfernieuws

Daar is hij dan: Manchester United presenteert van Bayern gehuurde Sabitzer

Daar is hij dan: Manchester United presenteert van Bayern gehuurde Sabitzer

02-02-2023 13:11

Manchester United heeft Marcel Sabitzer officieel gepresenteerd. De Oostenrijker speelt tot aan het eind van het seizoen op Old Trafford.

Ondanks de afzijdige woorden van Erik ten Hag was United op de laatste dag van de winterse transferwindow op zoek naar een vervanger van de geblesseerde Christian Eriksen, waarvoor het mogelijk einde seizoen is. Met Sabitzer heeft de Engelse grootmacht die vervanger snel kunnen vinden.

Sabitzer maakte anderhalf jaar geleden de overstap van RB Leipzig naar Bayern München, maar moest meer genoegen nemen met een plaats op de bank dan met een basisplaats. Bij United krijgt de Oostenrijker nu te maken met wat minder concurrentie dan in Duitsland het geval is, en dus ligt een basisplaats binnen handbereik.

Sabitzer maakt het seizoen op huurbasis af bij United en keert in de zomer van 2023 weer terug naar München, waar hij samen met Ryan Gravenberch, Joshua Kimmich en Leon Goretzka om een basisplaats strijdt.  

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!