Nieuws

Barça-talent Ezzalzouli wordt voor een lastige keuze gezet en heeft niet veel tijd

Barça-talent Ezzalzouli wordt voor een lastige keuze gezet en heeft niet veel tijd

25-12-2021 14:52

Abdessamad 'Ez Abde' Ezzalzouli is net doorgebroken bij zijn club FC Barcelona en moet nu al een hele belangrijke beslissing gaan nemen. Het talent heeft de mogelijkheid om voor Marokko te spelen op de Africa Cup, maar zou daarmee zijn kansen op het Spaanse elftal mogelijk verspelen.

Volgens Marca heeft Ezzalzouli nog ernstige twijfels over zijn keuze en de Spaanse voetbalbalbond probeert hem te overtuigen om niet voor Marokko te gaan spelen. De twintigjarige buitenspeler is geboren in Marokko, maar is al even bezig om een Spaans paspoort te bemachtigen. In januari zou hij zijn Spaanse papieren in ontvangst kunnen nemen.

Marokko speelt de eerste wedstrijd in de Africa Cup al op 10 januari. Ghana, de Comoren en Gabon zullen de tegenstanders zijn in de groepsfase van het toernooi. Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui zijn niet geselecteerd wegens een conflict met bondscoach Vahid Halihodzic. Zakaria Aboukhlal (AZ), Souffian El Karouani (NEC) en Sofyan Amrabat (Fiorentina) zijn wel geselecteerd.

Ezzalzouli kwam tot nu toe acht keer in actie voor Barcelona, waarin hij één keer het net wist te vinden. Barcelona komt pas op 2 januari weer in actie, dan staat het uitduel met RCD Mallorca op het programma.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!