Nieuws

Amrabat zag droomtransfer afketsen: 'Ook topclubs die niet in de media verschenen'

Amrabat zag droomtransfer afketsen: 'Ook topclubs die niet in de media verschenen'

1 februari - 20:55

Op de laatste dag van de transferperiode was Sofyan Amrabat akelig dicht bij een droomtransfer naar FC Barcelona, maar het pakte allemaal net iets anders uit. Volgens Mahmoud El Boustati – zaakwaarnemer van de middenvelder – wilden de Catalanen ver gaan voor zijn cliënt, vertelt hij in #DoneDeal de podcast van VoetbalPrimeur.

"Er was interesse van Barcelona en van andere topclubs, die niet in de media zijn verschenen. Het is niet doorgegaan, maar dat is ook voetbal", begint El Boustati in DoneDeal de podcast. Volgens de belangenbehartiger wilde de Spaanse grootmacht ver gaan. "Het ging om een huur met optie tot koop. Barcelona wilde hem het liefste kopen, maar vanwege financial fair play kon dat nu niet. Daar hebben meer clubs last van. Fiorentina wilde Sofyan gewoon echt niet laten gaan. We hebben veel gesprekken gevoerd met Fiorentina, maar zijn er gewoon niet uitgekomen."

Ondanks dat de transfer niet doorging, liet Amrabat via zijn eigen Instagram-account via een cryptische omschrijving doorschemeren dat hij de overgang maar wat graag wilde maken. Toch kan hij de teleurstelling goed verwerken. "Sofyan is een op en top professional. Natuurlijk doet het iets met je als grote clubs als Barcelona je willen hebben en veel geld voor je over hebben. Dat is voor iedere speler pijnlijk, maar hij gaat er goed mee om. Hij was teleurgesteld, maar is een prof en heeft het hartstikke goed opgepakt. Dat is Sofyan, die gaat gewoon door”, besluit El Boustati.

Dat Amrabat over het nodige karakter beschikt, blijkt maar weer. De voormalig speler van onder meer FC Utrecht en Feyenoord zat gewoon bij de selectie van Fiorentina. De Marokkaan begon op de bank, maar viel alsnog in tijdens de met 2-1 gewonnen wedstrijd tegen Torino, waardoor de club uit Florence een ronde verder is gekomen in de Coppa Italia.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie