Nieuws

Ramalho en Veerman bezoeken kinderafdeling in ziekenhuis: 'We leren juist van hén'

Ramalho en Veerman bezoeken kinderafdeling in ziekenhuis: 'We leren juist van hén'

01-02-2023 19:01

André Ramalho en Joey Veerman hebben een aantal jonge fans een grote verrasssing bezorgd. De twee spelers van PSV gingen langs bij de kinderafdeling van het Máxima Medisch Centrum in Veldhoven en bezorgden de kinderen de dag van hun leven.

Het is voor PSV al jarenlang traditie om kinderen te bezoeken in het ziekenhuis, maar vanwege de coronapandemie was de mooie jaarlijkse reis tijdelijk stopgezet. Dit jaar gaat het echter weer door en waren het Ramalho en Veerman die in Veldhoven verschenen. "Ze zijn ons tijdens corona niet vergeten hoor", zegt Eva van der Horst, pedagogisch hulpverlener op de kinderafdeling van het MMC, tegenover het Eindhovens Dagblad. "Zo kregen we OK-hesjes die gemaakt waren van PSV-shirts, echt heel leuk."

Voor Ramalho zijn ziekenhuisbezoeken een bekende gebeurtenis. "Bij mijn vorige club Red Bull Salzburg gingen we wel eens met het hele team, dat vond ik altijd wel indrukwekkend. De kinderen zeggen altijd dat we ze blij maken, maar het is juist andersom, vind ik: wij leren juist van hén. Want het is voor deze kinderen geen gemakkelijke situatie, en zeker ook niet voor de ouders. Het doet je nadenken over wat écht belangrijk is in het leven, er is zeker meer dan voetbal", besluit Ramalho.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!