Nieuws

Toornstra kiest Berghuis als speler van het jaar: Dat getuigt wel van klasse

Toornstra kiest Berghuis als speler van het jaar: "Dat getuigt wel van klasse"

25-12-2021 13:45

Jens Toornsta heeft respect voor de gevoelige stap die Steven Berghuis heeft gemaakt. Zijn oud-teamgenoot was verrast door het nieuws, maar is inmiddels wel gewend aan Berghuis in een Ajax shirt. 

"Hij heeft een hele gevoelige stap gemaakt, ik had het zelf niet gedurfd", zegt Toornstra over Berghuis tegen Voetbal International. "Alleen maar respect daarvoor." De oud-aanvoerder van Feyenoord maakte deze zomer de controversiële stap naar de aartsrivaal en dat werd hem door de supporters niet in dank afgenomen.

"Als je ziet hoe hij zich nu manifesteert binnen Ajax en op Europees niveau, dat getuigt wel van klasse vind ik", zegt Toornstra. De nieuwe aanvoeder van Feyenoord verkoos Berghuis zelfs tot speler van het jaar in de Eredivisie. "Ik heb nog steeds wel contact met hem."

"In de periode dat het wel of niet zou gebeuren was het vakantie en toen heb ik hem eigenlijk een beetje gelaten", zegt Toornstra over afgelopen zomer. "Ik denk dat ik überhaupt geen invloed gehad zou hebben op zijn keuze. Het was in het begin wel heel erg wennen om hem in een Ajax shirt te zien, maargoed alles went." Toornstra zit zelf al ruim acht jaar bij Feyenoord en heeft onlangs zijn contract verlengd.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!