Transfernieuws

'Amrabat loopt transfer mis en biedt excuses aan, club en speler leggen het bij'

'Amrabat loopt transfer mis en biedt excuses aan, club en speler leggen het bij'

01-02-2023 16:55

Sofyan Amrabat leek hard onderweg naar FC Barcelona en sloeg mede daarom een training van Fiorentina over. De Marokkaan bleef echter in Italië en moest daardoor op ongemakkelijke wijze zijn excuses aanbieden voor de actie.

Amrabat miste de training in aanloop naar de Coppa Italia-wedstrijd tegen Torino, die woensdag wordt gespeeld. Barcelona was geïnteresseerd in de middenvelder, maar kreeg een resoluut 'nee' te horen van Fiorentina. Amrabat blijft bij Fiorentina, maar is weer on good terms met de Serie A-club na zijn actie.

Volgens transferexpert Gianluca Di Marzio vertrok Amrabat richting het spelershotel en heeft de speler inmiddels zijn excuses aangeboden aan de trainer en de spelersgroep, die dat hebben geaccepteerd. Vincenzo Italiano, de trainer van Fiorentina, rekent in de bekerwedstrijd op Amrabat. Wat alle partijen betreft is de situatie nu opgelost en is de blik op de toekomst gericht. 

Amrabat speelde een zeer sterk WK met Marokko en kwam daarom in de belangstelling van onder meer Barcelona te staan. De Catalanen wilden serieus werk maken van de balafpakker, maar kwamen er niet uit met Fiorentina.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!