Nieuws

'Buitenspeler Bayern weigert bij te tekenen en Raphinha moet opvolger worden'

'Buitenspeler Bayern weigert bij te tekenen en Raphinha moet opvolger worden'

25-12-2021 13:25

Leeds United-aanvaller Raphinha wordt mogelijk de opvolger van Kingsley Coman bij Bayern München. De Franse aanvaller heeft een contract tot 2023 en wil voorlopig niet verlengen in München. Het Braziliaanse TNT Sports meldt dat Bayern Raphinha als vervanger wil halen.

Bayern zou de transfer deze winter al willen afronden, aldus Bruno Formiga van TNT Sports. De 25-jarige Braziliaan zou een flink bedrag van vijftig miljoen euro moeten opleveren voor Leeds. Bayern wil ten koste van alles voorkomen dat Coman, net als Alaba, transfervrij de deur uit loopt. Omdat het contract van Coman afloopt in 2023, wordt er nu alvast doorgeschakeld.

Liverpool zou deze zomer ook geprobeerd hebben om de Braziliaanse vleugelaanvaller naar de club te halen, maar toen wilde Raphinha graag nog een jaar voor Leeds spelen. Momenteel lijkt de kampioen van Duitsland de beste papieren te hebben om de pijlsnelle aanvaller over te nemen. Raphinha kwam in de Premier League in twee seizoenen tot veertien doelpunten en tien assists.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!