Zware domper voor Feyenoord: Szymanski 'meerdere weken' niet inzetbaar

01-02-2023 13:58 Laatste update: 14:09

Arne Slot kan de komende tijd geen beroep doen op Sebastian Szymanski. De aanvallende middenvelder zal naar verwachting meerdere weken moeten herstellen van een knieblessure.

Szymanski liep het kwetsuur op in de uitwedstrijd tegen FC Twente (1-1). De Pool raakte in de eerste helft geblesseerd en werd in de rust gewisseld voor Quinten Timber. De aanvallende middenvelder gaf na een half uur spelen in Enschede nog een assist op spits Santiago Giménez, waardoor Feyenoord op een 0-1 voorsprong kwam.

Dit is een grote aderlating voor de huidige koploper van de Eredivisie. De Poolse international, die door Feyenoord wordt gehuurd van Dinamo Moskou, kwam dit seizoen al 24 keer in actie voor de Rotterdammers. Hierin nam hij zeven doelpunten en vijf assists voor zijn rekening. Hij zal onder meer de kraker tegen PSV van komende zondag aan zich voorbij moeten laten gaan.