Nieuws

Woede bij Anderlecht: spits ondergaat medische tests, maar tekent bij Genk

Woede bij Anderlecht: spits ondergaat medische tests, maar tekent bij Genk

1 februari - 13:08

In België heeft dinsdagavond een opmerkelijke transfer plaatsgevonden. Toluwalase Arokodare was op weg naar RSC Anderlecht om een meerjarig contract te tekenen, maar besloot op het laatste moment zijn geluk te gaan beproeven bij concurrent KRC Genk.

Anderlecht was er zeker van dat het met Arokodare een nieuwe spits in huis gehaald had. De 22-jarige Nigeriaan werd al gekeurd in Brussel en de media-afdeling van de Jupiler Pro League-club volgde de spits van Amiens al met een camera. Uiteindelijk zette de aanvalsleider, die groot fan is van Romelu Lukaku, niet zijn handtekening onder een contract bij Anderlecht.

Arokodare besloot na de medische keuring een kijkje te gaan nemen in Genk, dat Paul Onuachu wilde verkopen aan Southampton. Uiteindelijk lukte dit voor een mooi bedrag van achttien miljoen euro. Hierdoor kon Aarokodare de plek van zijn landgenoot innemen en tekende hij een contract tot de zomer van 2027 in de Cegeka Arena. Naar verluidt is Anderlecht niet te spreken over de gang van zaken omtrent deze transfer.

Arokodare is desondanks dolgelukkig met zijn transfer. "Ik ben heel blij om in Genk te zijn", zei de Nigeriaanse aanvalsleider. "Op dit moment in mijn carrière kan ik mij geen betere club inbeelden. Ik hoop samen met het team de goede resultaten van de eerste seizoenshelft verder te zetten en prijzen te pakken. Paul Onuachu laat grote schoenen achter om te vullen. Maar ik ben vastberaden om mij 100% te geven voor deze mooie club."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s