Nieuws

Maatsen looft manager Kompany: 'Echt heel tof om dit met hem mee te maken'

Maatsen looft manager Kompany: 'Echt heel tof om dit met hem mee te maken'

01-02-2023 12:32 Laatste update: 14:13

Ian Maatsen is dit seizoen één van de smaakmakers bij Burnley FC, de huidige koploper van de Championship. De Nederlandse vleugelverdediger (20) vertrok als groot talent naar Engeland, maar het ging hem niet van een leien dakje.

Maatsen doorliep verschillende jeugdelftallen bij PSV alvorens hij de overstap naar Chelsea maakte. In Londen kon hij nooit echt doorstoten naar het eerste elftal, waardoor hij verhuurd werd aan Charlton Athletic. "Ik stuurde net daarvoor berichtjes naar Nathan Aké, die door Chelsea in het begin ook was uitgeleend. Ik vroeg hem naar zijn ervaringen en hij zei dat het hem goed had gedaan", zegt Maatsen in gesprek met De Telegraaf.

"Aké vroeg me: Ga je binnen nu en twee jaar alle wedstrijden spelen in de Premier League als 18-jarige? Nee? Dan moet je zorgen dat je via andere wegen straks aan de top komt. In een andere league kan je hier elke week voetballen, sta je tegen grote mannen en ga je voor veel fans spelen. Het is geen gemakkelijke weg, maar je moet er gewoon voor gaan."

Maatsen plukt nu nog steeds de vruchten van zijn verhuurperiodes en heeft het enorm naar zijn zin bij Burnley. "Iedereen komt hier met plezier naar de training en met Kompany heb ik een geweldige coach. Ik voer heel fijne gesprekken met hem. Dan zitten we samen in het Nederlands te praten, vertelt hij me over tal van dingen in het leven die hij heeft meegemaakt op jonge leeftijd, hoe je opeens in de schijnwerpers komt te staan en hoe ik daar mee moet omgaan. Echt heel tof om dit met hem mee te maken."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!